Waar moet je op letten bij keycords met logo?

Het zijn misschien wel de populairste relatiegeschenken: keycords met logo. Niet alleen zijn ze handig om uit te delen in goodiebags en tijdens evenementen, ook zijn ze ideaal op bijvoorbeeld beurzen. Je kan er naamkaarten, toegangspassen of simpelweg sleutels aan hangen. Keycords met logo zijn veelzijdig in te zetten, en kunnen gemakkelijk gepersonaliseerd worden.
Toch zijn er een aantal dingen waar je op moet letten voordat je keycords met logo bestelt. Hier is een lijst met de 3 belangrijkste dingen waar je rekening mee moet houden wanneer je keycords met logo gaat bestellen.

 

keycords met logo

 

Kies de juiste breedte

Keycords komen in verschillende breedtes. Dit houdt in dat de breedte van het koord varieert. Gelukkig worden hier meestal standaardmaten voor gebruikt. De maten zijn 15, 20 en 25 centimeter. Alhoewel men snel zal denken dat de 25 cm keycords met logo beter zijn dan de smallere varianten, is dit niet waar.
Als je een keycord bestelt moet je eerst nagaan welke breedte geschikt is voor jouw doeleinde. Ben je van plan keycords uit te delen aan o.a. kinderen, dan is een 15 cm breedte waarschijnlijk beter.

Wel of geen clip?

Binnen de keycords met logo zijn er 2 verschillende modellen. De één is een normale keycord met haakje om iets aan te hangen, terwijl het andere model een extra clip heeft. Met deze clip kan je het haakje loskoppelen en eenvoudig terug zetten met 1 hand.
Keycords met dit soort clip zijn vooral handig als ze gebruikt worden voor badges of sleutels die afgesloten deuren moeten openen. Ben je van plan een keycord alleen als promotiemateriaal te gebruiken, dan is een clip wellicht overbodig.

 

Kies een kleur die bij jouw logo past

Het klinkt misschien logisch maar als je keycords met logo bestelt, moeten ze wel een kleur hebben die past bij het logo. Om er voor te zorgen dat je de juiste kleur vindt, kan je het beste kijken naar andere promotieartikelen die je al hebt. Kies een overeenkomende kleur zodat er een uniformiteit is in jouw promotieartikelen.
Heb je dit niet? Dan kan je het beste kiezen voor een kleur die het beste past bij de kleur van jouw logo, of de uitstraling die je wil geven. Milieu gerichte bedrijven kunnen bijvoorbeeld kiezen voor groene keycords. Ook kan je de kleur van de keycords matchen aan het evenement waarvoor ze gebruikt worden.