Printen vanuit je Apple iOS

Tegenwoordig is het heel gemakkelijk om via je smartphone of tablet je printer de opdracht te geven om iets voor je uit te printen. Wil jij als Apple iOS gebruiker weten hoe dat precies werkt en wat je nodig hebt om dat te kunnen doen? In dit artikel leggen we het je uit.

Apple AirPrint

Het mooie aan iPhones, iPads en iPod touch apparaten is dat je hiermee gelijk kunt printen zonder dat je daarvoor eerst een app moet installeren. Zolang de printer maar AirPrint ondersteunt en verbonden is met hetzelfde netwerk als jouw iOS-apparaat, zij het via wifi dan wel via een ethernetkabel, dan kun je snel en gemakkelijk op deze manier printjes laten afdrukken via jouw mobiele apparaat. De meeste moderne printers die in de winkel te vinden zijn ondersteunen AirPrint. Op bijvoorbeeld de website van de Consumentenbond is een handige vergelijker te vinden die per printer aangeeft of deze wel of niet geschikt is voor AirPrint.

Printen vanuit apps

Om met je iOS-apparaat vanuit een app iets af te drukken, gebruik je het deelsymbool of het symbool voor ‘Verder’. Het deelsymbool is vaak te herkennen aan een pijltje dat naar links wijst, maar in sommige gevallen is het een vierkantje met een pijltje omhoog. Het symbool voor ‘Verder’ wordt vaak aangeduid met 3 puntjes naast elkaar. Daarna selecteer je het printericoon of ‘Druk af’. Wanneer jouw printer niet automatisch in je beeld tevoorschijn komt, selecteer je ‘Kies printer’ en kies je vervolgens ‘Druk af’.

Om de zojuist aangemaakte afdruktaak te bekijken of te annuleren open je de appkiezer en selecteer je ‘Afdrukken’. Je opent de appkiezer door de thuisknop twee keer achter elkaar in te drukken. Niet ieder iOS-apparaat heeft echter een thuisknop. Op de Apple smartphones iPhone X, XS, XS Max en XR dien je eerst vanaf de onderkant omhoog te vegen naar het midden van het scherm en vervolgens je vinger daar even stil te houden. De appkiezer komt dan tevoorschijn op je beeld.

Voordelig printen

Wanneer je zo gemakkelijk kunt printen, kunnen de kosten op een gegeven moment natuurlijk wel gaan oplopen! Iedereen weet dat uitstekende printers tegenwoordig al voor een paar tientjes in de winkel zijn te verkrijgen. De kosten voor originele merkcartridges zijn echter in veel gevallen nog steeds behoorlijk! Wil jij voordelig printen met je Apple iOS apparaat? Dan raden we je aan om eens te kijken naar huismerk cartridges. Koop bijvoorbeeld een nieuwe cartridge via UwCartridgeWinkel.nl. Deze webwinkel streeft ernaar altijd de goedkoopste te zijn op het gebied van nieuwe cartridges en toners. Omdat zij een gigantisch aanbod hebben aan cartridges voor allerlei verschillende soorten printermerken en printermodellen, zul je hier ongetwijfeld ook cartridges voor jouw printer kunnen vinden.