Het belang van een goede bureaustoel voor de les

Veel Nederlanders werken dag in dag uit achter een bureau. Een overgroot deel van de bevolking heeft met andere woorden kantoorwerk. Daarnaast is een groot deel van de bevolking student. Ook studenten zitten veel. Hierdoor spenderen deze groepen ongemerkt lange perioden zittend door. Dat is niet altijd de beste optie. Door langere perioden achter elkaar te zitten, kun je last krijgen van allerlei lichamelijke klachten. Denk bijvoorbeeld aan een zere nek of schouders. Een slechte zithouding verergert dat effect alleen maar. Wist je dat stiekem veel mensen geen goede zithouding aannemen tijdens het werk of de les? Regelmatig is de oorzaak van de slechte zithouding de bureaustoel. Daarom krijg jij vandaag hier een digitale les in het belang van een goede bureaustoel.

Het belang voor de gezondheid

Je verwacht het waarschijnlijk niet direct, maar een goede bureaustoel kan echt een verschil maken wat betreft de gezondheid. Een degelijke stoel zorgt er namelijk voor dat jij vanuit jezelf een goede houding aanneemt. Of je nu aan het werk bent of een les volgt: in beide gevallen is een correcte zithouding ontzettend belangrijk. Wanneer je namelijk een goede zithouding aanneemt, dan zal je algehele lichaam beter functioneren. Zo verbetert de bloedsomloop en zullen je spieren minder belast worden. Een goede bureaustoel kan dus leiden tot een betere gezondheid. Heb jij nu regelmatig last van je nek, je buik of andere spieren? De kans is dan groot dat je een slechte bureaustoel hebt.

Kenmerken van de beste bureaustoel

Kortom, een goede houding is van groot belang voor iedereen die veel achter een bureau zit. Met de beste bureaustoel is het eenvoudig om de juiste zithouding aan te nemen. Daarom zal ik je wat belangrijke kenmerken geven van de betere stoelen. In het leslokaal en op een kantoor met veel flexplekken is het belangrijk dat er bureaustoelen staan waar iedereen goed op kan zitten. Bureaustoelen die goed aan te passen zijn en eenvoudig te verstellen zijn in dat geval erg aan te raden. Zo’n ergonomische bureaustoel zorgt voor een goede zithouding.

Uiteraard hoef je niet zo’n ergonomische stoel te kopen. Er zijn ook genoeg ‘normale’ stoelen die uitstekend zijn. Kies bijvoorbeeld altijd voor een bureaustoel die de juiste houding uitlokt. Dat wil zeggen dat je automatisch naar achteren gaat zitten op deze stoel, je voeten op de grond staan en de rugsteun voldoende tegenkracht geeft. Belangrijke kenmerken van een degelijke stoel zijn dus: verstelbaarheid in hoogte, stevige rugsteun en goed zitplatform.