Een ITIL training volgen is de eerste stap in de ICT

Een ITIL training volgen is tegenwoordig erg populair en zeer bruikbaar voor iedereen die een carrière in de ICT ambieert. ITIL staat voor Information Technology Infrastructure Library. Het biedt een reeks beste praktijkoplossingen voor het inrichten van IT-beheerprocessen binnen een organisatie. Een ITIL training volgen zorgt voor het verkrijgen van kennis op het gebied van het inrichten van IT-processen binnen een organisatie. Mocht je nog twijfelen om een ITIL training te gaan volgen, wereldwijd maken al duizenden organisaties gebruik van deze structuur. De filosofie van ITIL komt voort uit het feit dat organisaties steeds afhankelijker worden van IT. De vraag naar IT-diensten wordt steeds groter en de behoefte aan deze kennis ook. In mijn blog op Digitaalleslokaal.nl vertel ik meer over een ITIL training.

De voordelen van een ITIL training

Met personeel in dienst die een ITIL training hebben gevolgd en dus in het bezit zijn van een ITIL certificering streef je als organisatie naar verschillende dingen. De kosten zijn laag en klanten zijn meer tevreden dankzij professioneel personeel. De productiviteit wordt ook verhoogd. Een ITIL training zorgt ervoor dat je kennis krijgt over hoe je de gewenste kwaliteit van IT services kan verlenen. Voor veel startende ICT professionals is het de opstap naar een carrière in deze branche. Niet geheel onbelangrijk is het feit dat ITIL gecertificeerde professionals gemiddeld 20% meer verdienen dan een niet gecertificeerd personeelslid. Het staat uitstekend op je CV, want veel organisaties hechten hier waarde aan.

De inhoud van een ITIL training

Een ITIL training bestaat uit vijf niveaus. Het niveau waarmee elke cursist begint is niveau 1: Foundation. Deze training beschrijft de belangrijkste elementen en concepten. Ook wordt er dieper ingegaan op de verschillende vaktermen. Na het afronden van niveau 1 volgt logischerwijs niveau 2: Practitioner. In deze training leer je hoe ITIL wordt toegepast binnen verschillende organisatie. Deze training vormt de aanleiding voor niveau 3: Intermediate. In deze training ga je dieper in op de verschillende servicegebieden. Dit niveau bestaat dus uit meerdere onderdelen. Na het afronden van het niveau intermediate beschik je al over veel kennis op het gebied van ITIL. Niveau 4: Expert is dus bedoeld om de volledige kennis aan te tonen, dit doe je in een toets. Het laatste onderdeel is niveau 5: Master. Er wordt nu verwacht dat je kan verantwoorden welke principes, methodes en technieken je nodig hebt om ITIL toe te passen. Je bent nu in staat om gewenste resultaten te behalen.