Online leren heeft de toekomst!

Opleidingen, je hebt ze in alle soorten en maten. MAVO, HAVO, MBO, HBO, WO, het is slechts een greep uit alle mogelijke opleidingen. Niet alleen verschillende scholen bieden opleidingen aan maar ook organisaties bieden opleidingen aan. Denk hierbij maar eens aan de opleiding waarmee je rijinstructeur wordt. Of een cursus boekhouden, waarin iemand in 6 weken wordt klaargestoomd voor het boekhouden. Fysiek naar school gaan of in een klasje zitten is al eeuwenoud en zal ook niet compleet verdwijnen. Soms is menselijke interactie gewoonweg nodig. Maar toch heeft online leren steeds meer de toekomst. De digitalisering heeft er al voor gezorgd dat er een enorme verschuiving van fysiek naar digitaal heeft plaatsgevonden. Het digitale leslokaal blijft dan ook zeker niet achter! Ben jij benieuwd waarom online leren de toekomst heeft? Lees dan snel verder!

Digitalisering in het onderwijs

Binnen het onderwijs speelt digitalisering een steeds grotere rol. Leerlingen zitten nog wel fysiek in de klas maar maken steeds meer gebruik van laptops, computers of een tablet. De afgelopen jaren zijn er zelfs testen geweest waarop leerlingen een compleet schooljaar op hun tablet volgen. Toch kan soms het contrast niet groter zijn. Waar studenten op hun vervolgopleiding alle essays, verslagen of scripties getypt moeten inleveren. Daar moeten tentamens weer geschreven worden. Met kramp in hun armen kunnen de studenten maar net aan binnen de tijd hun tentamen afkrijgen. Toch zal dit contrast altijd blijven, digitaal leren heeft absoluut de toekomst maar we moeten ook zeker niet vergeten zelf te leren denken en schrijven. De balans tussen online en fysiek zal moeten gevonden worden. Want zeg nou zelf! We moeten toch niet meer terugdenken aan de tijd dat onze ouders complete scripties met typemachine of zelfs met de hand schreven.

Digitalisering binnen vakopleidingen

Ook binnen vakopleidingen gaat digitalisering een steeds groter rol spelen. Tegenwoordig kun je online rijinstructeur worden, boekhouder worden of een andere opleiding in een willekeurig vakgebied. Uiteraard wil je rijinstructeur worden dan moet je ook nog de nodige praktijkervaring opdoen, wat eigenlijk bij iedere opleiding wel geld. Maar de basis kun je tegenwoordig allemaal online opdoen. En het is ook veel makkelijker op deze manier. Een vakopleiding volgen veel mensen naast hun baan en zitten dan vaak ‘s avonds of in het weekend nog in de klas. Vrije tijd blijft er zo nauwelijks over en de motivatie zal regelmatig ook naar een dieptepunt dalen. Wat is er dan lekkerder om zelf online een cursus te volgen, in je vertrouwde omgeving op het moment dat jij dat wilt. Online leren de toekomst? Zeker als de balans met fysiek gevonden kan worden!