Teksten voor jouw studie laten nakijken!

Als jij na de middelbare school verder bent gegaan met een studie, dan is de kans groot dat de eisen die gesteld worden aan ingeleverde teksten sterk zijn toegenomen. Op de middelbare school kwam je nog wel eens weg met het niet vermelden van bronnen, of een rare structuur. Bij een verslag voor de hogeschool of universiteit gaan die slordigheden jou veel punten kosten. In het ergste geval kun je zelfs plagiaat plegen door slecht om te gaan met bronvermeldingen. Als het goed is krijg je hier natuurlijk ook les in, en je zal er vanzelf beter in worden. Het kan echter zo zijn dat je een vak echt moet halen, en je zeker wilt weten dat je geen punten gaat verliezen op de formattering van het document. In zo’n geval kun jij jouw verslag, betoog of zelfs scriptie laten nakijken door een nakijkservice.

Wat betaal je ongeveer?

Het verschilt natuurlijk heel erg wat je precies van de service verlangt, maar als student betaal je ongeveer een cent per woord. Voor die prijs wordt jouw tekst op taal en structuur nagekeken. Naast spelfouten wordt er ook aandacht besteed aan grammatica, schrijfstijl en woordkeuze. Tot slot gaat de dienst voor jou ook de zinsopbouw controleren. Vaak zit er een starttarief aan het geheel, maar dat red je met een paar pagina’s makkelijk. Waarschijnlijk is jouw tekst volgens de APA-stijl opgemaakt. APA is de standaard van opmaak voor academische teksten. Het betreft de lay-out, figuren, titelblad en een paar andere zaken die met de opmaak te maken hebben. Het belangrijkst van de APA-stijl is de bronvermelding. Gelukkig kun je dit ook grondig laten checken, al zit hier vaak wel een hoger tarief aan verbonden.

Is dat het waard?

In principe is het natuurlijk de bedoeling dat je zelf leert om op acceptabele wijze een academisch document op te stellen. Toch zijn er nou eenmaal situaties waarbij die paar gemiste punten voor jou onevenredig slecht uitpakken. Misschien probeer je dat ene vak al een aantal jaar te halen en loop je misschien een half jaar extra studievertraging op. Of je zit nog in je eerste jaar en moet nog wat extra studiepunten voor jouw BSA. In die gevallen is het gewoon een goede investering om jouw tekst door iemand met veel ervaring te laten nakijken. Als je bedenkt wat voor kosten je moet maken als je meer studievertraging oploopt, of een negatief BSA krijgt, dan vallen de kosten voor zo’n nakijkservice heel erg mee.